test

 

P. de Vries
Installatietechnieken BV

Polluxweg 13
Postbus 7540
8903 JM Leeuwarden

T 31 (0)58 288 0222
F 31 (0)58 288 00 60

E info@pdevries.nl

 

Nieuws

Even voorstellen: André de Vries

Ik werk bij sinds april 2015 bij  P. de Vries Installatietechnieken als CAD/BIM modelleur. Ik zou eigenlijk voor een week of 2 ter overbrugging het team versterken, maar ik ben gebleven en kreeg een baan aangeboden.

Ik verzorg hoofdzakelijk het tekenwerk: van ontwerptekeningen tot uitvoeringstekeningen. Daarnaast maak ik leidingenberekeningen en doe ik indien nodig werkvoorbereiding. We werken hoofdzakelijk nog met Autocad maar BIM (Building Information Modelling) wordt ook steeds meer ingezet. Hiervoor maken we gebruik van het programma Revit. Waar je in Autocad voornamelijk plat (2D) tekent, krijg je in Revit een 3D model. Ter afwerking van de tekening (2D of 3D) werken we met Stabicad. Dit is een programma speciaal voor de installatietechniek waar we gebruik maken van een database met artikelen. Hierdoor kunnen we intelligentie aan de getekende onderdelen toekennen, zoals bijvoorbeeld materiaal, fabricaat, artikel en nummers. Zo maken we prefab(tekeningen)/zaaglijsten, materiaallijsten en schema’s.

Het geeft mij een trots gevoel als de dingen die je in teamverband hebt ontworpen en voorbereid, leiden tot een goed werkende installatie. Er zijn altijd (onvoorziene) dingen die je in de praktijk tegenkomt en die in overleg en samen moeten worden opgelost. Het doel is om aan het eind van de rit samen een goed project op te leveren. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, de goede werksfeer speelt hierbij ook een rol. Ik kan goed overweg met mijn collega’s op de afdeling waardoor het voelt als een soort van tweede familie.

Mijn gezin bestaat uit een vriendin en 2 dochters. Daarnaast voetbal ik in het 4e van vv Hardegarijp (op dit moment staat het op een wat lager pitje, maar ik wil het volgend seizoen weer oppakken). ’s Avonds kijken we graag een film of volgen we een serie via Netflix/HBO of gewoon op tv. Ik game ook graag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Even voorstellen: Sippie Bootsma en Marieke SchaafsmaTwee nieuwe gezichten op de afdeling Service en Onderhoud, werkzaam als planner. Dit houdt in dat ze inkomende telefoontjes beantwoorden, monteurs inplannen voor storingen en veel contact hebben met woningcorporaties, bedrijven en bewoners over de planning van opdrachten.


Sippie Bootsma

Ik ben in contact gekomen met P. de Vries via mijn man en de busjes in de stad zijn ook niet te missen! Mijn man heeft regelmatig contact met P. de Vries in verband met zijn werk. Hij is altijd heel erg enthousiast over het bedrijf. Omdat ik op zoek was naar werk heb ik een open sollicitatie gestuurd, twee weken later was ik al op gesprek en drie weken ben ik gestart op de afdeling Service en Onderhoud. De afwisseling van werkzaamheden en het contact met de monteurs en andere collega’s maken mijn werk leuk. We hebben elkaar allemaal nodig om alles soepel te laten verlopen. Elke dag is anders en altijd een uitdaging. De tijd vliegt voorbij. Je bent echt een onderdeel van het bedrijf en dat voelt goed.

Mijn man en ik houden erg van de muziek van Chef’ Special en zijn al een paar keer naar een concert geweest. We vinden het ook leuk om samen met onze dochter erop uit te gaan en houden van gezelligheid, een drankje en een leuk bordspel.

Je wordt bij P. de Vries Installatietechnieken gewaardeerd om wie je bent. De sfeer is goed, je hebt leuke collega’s en geen dag is gelijk!


Marieke Schaafsma

Mijn eerste contact met P. de Vries was via basketbal. Ik speelde bij Aris/De Groene ster toen ik 13 jaar was en kreeg toen een sporttas van P. de Vries (toen en nu nog steeds sponsor van basketbal in Leeuwarden). Het eerste contact op zakelijk gebied was via mijn vorige werkgever(s), die werkten veel samen met P. de Vries. Het allerleukste onderdeel van werken bij P. de Vries zijn natuurlijk de collega’s. Ik werk samen met collega’s van verschillende afdelingen, dat is belangrijk voor mijn werk en gezellig. Ik vind het sowieso fijn om contact met mensen te hebben tijdens mijn werk. Ik bied graag een helpende hand of een luisterend oor. Ik ben zeer leergierig en hou wel van een uitdaging en hier leer ik elke dag en is elke dag een uitdaging.

In mijn vrije tijd verzamel ik vinyl (elpees) en ben ik fanatiek hartenjaag speelster bij mijn opa en oma. Ik hou ook ontzettend veel van lekker eten en doe zoveel mogelijk leuke dingen met vrienden.

P. de Vries is een familiebedrijf met een hele goede  sfeer en super gezellige collega’s die altijd voor je klaar staan.