Van monteur tot projectleider in spé: Robin de Groot

Ik ben sinds 2003 in dienst bij P. de Vries Installatietechnieken waar ik als CV-monteur ben begonnen in de eendagsmontage bij een project aan de Pieter Stuyvesantweg te Leeuwarden. Dat werk beviel me goed, al was het soms wel aanpoten om alles weer in 1 dag draaiende te krijgen.  Het team was goed op elkaar ingespeeld en de sfeer was goed wat het werk weer ten goede kwam. 

Al vrij snel bleek, door de veelzijdigheid van het bedrijf, dat er veel meer te doen/leren viel dan het installeren van CV-installaties. Door mijn interesse te tonen in ander werk kreeg ik de kans om op het gebied van renovatie en later ook in de nieuwbouw andere werkzaamheden op te pakken. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en het was erg leerzaam en uitdagend. 

Na een korte periode als monteur kreeg ik al snel de kans om mijn functie uit te breiden naar leidinggevend monteur wat voor mij persoonlijk een mooie stap was. Deze functie was zeer uitdagend, maar vaak ook pittig, verrassingen waren er altijd. Het werken in teamverband en dan ook echt als een team functioneren was altijd mijn doel. Voor elkaar klaar staan en bereid zijn elkaar te helpen is de kracht om een project tot een succes te brengen (dat is nog steeds mijn motto).

Na 12 jaar te hebben gewerkt als leidinggevend monteur, waarin ik veel mooie en uitdagende projecten heb gerealiseerd, was ik toe aan wat anders, een nieuwe uitdaging. Die nieuwe uitdaging was voor mij dan ook om weer een stapje hogerop te gaan en de overall met pensioen te sturen. Na een goed en fijn gesprek met Jeroen van de Geest (leidinggevende) en Johan Meijer (directeur) werd het al vrij snel duidelijk dat we meer voor elkaar konden betekenen en dat de overall zijn rust kreeg en niet meegenomen werd in de nieuwe toekomstplannen voor mij binnen het bedrijf. 

Ik ben nu sinds een aantal maanden actief als projectopzichter met het doel om een volwaardig projectleider te worden, waar ik erg naar uitzie. De functie bevalt me uitstekend en de behulpzaamheid van mijn collega’s wordt ook zeer gewaardeerd. Net als in mijn vorige functie als leidinggevende geldt nu ook: samen staat we sterk! 

P. de Vries Installatietechnieken is als werkgever voor mij een belangrijk deel van mijn leven. Wederzijds respect en vertrouwen is voor mij erg belangrijk. P. de Vries Installatietechnieken heeft mij kansen gegeven,  is welwillend ingesteld en is altijd bereid om met je mee te denken. Voor elke situatie is een oplossing te vinden samen. 

Mijn persoonlijke doel voor de toekomst is om als een volwaardig projectleider bij te dragen aan een mooie en vruchtbare toekomst van P. de Vries Installatietechnieken.