Historie

P. de Vries Installatietechnieken is al 90 jaar een begrip in Leeuwarden en omstreken en kenmerkt zich als familiebedrijf met veel ervaring, deskundige en gedreven medewerkers en oog voor ontwikkeling en innovatie.

P. de Vries Installatietechnieken heeft een rijke historie. De grondlegger, Piet de Vries, is gestart in september 1929 en hield zich voornamelijk bezig met elektro, gas, water en onderhoud. In 1960 heeft de heer Klaas Meijer het bedrijf overgenomen en ging verder onder dezelfde naam. Klaas Meijer heeft P. de Vries laten groeien tot een bloeiend bedrijf met ongeveer 25 tot 30 medewerkers en heeft het aanbod van diensten in die periode uitgebreid. 

In 1992 is het bedrijf overgegaan naar zoon en dochter, Johan en Mathilde Meijer. Zij hebben het aanbod diensten verder uitgebreid en nieuwe duurzame innovaties geïntroduceerd, zoals warmtepompen, LED-verlichting, PV-panelen en IR-panelen.

Per 1 januari 2020 is Johan Meijer teruggetreden als algemeen directeur. Deze functie is overgenomen door Jeroen van der Geest (sinds 1997 werkzaam bij P. de Vries Installatietechnieken BV). Johan Meijer blijft betrokken bij P. de Vries in de functie van Commercieel Directeur. Mathilde blijft verantwoordelijk voor de financiële administratie. Johan Meijer en Mathilde Meijer blijven beide aandeelhouder.

Per 25 november 2021 hebben de huidige aandeelhouders Mathilde en Johan Meijer, na een zorgvuldig proces, hun aandelen overgedragen aan de VDK Groep te Zwolle. Uitgangspunt van de overname was dat er aan de voorkant en voor klanten en medewerkers zo min mogelijk wijzigt en dat de (familie)waarden behouden blijven. Jeroen van der Geest blijft algemeen directeur. 

Op dit moment heeft P. de Vries Installatietechnieken ongeveer 100 enthousiaste medewerkers. 

Contact

P. de Vries
Installatietechnieken BV

Polluxweg 13
8938 AZ Leeuwarden

T 31 (0)58 288 0222
E info@pdevries.nl