Mechanische ventilatie

Bij de ventilatie van een gebouw of woning is het belangrijk dat het vocht en de stoffen uit de woning verdwijnen. Voor een goede gezondheid en goede conditie van uw woning is dagelijkse ventilatie nodig. Je hebt natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie.

  • Bij natuurlijke ventilatie vindt de afvoer plaats via de kanalen "trek", veroorzaakt door de wind en temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, zoals een afzuigkap die af en toe wordt gebruikt, ventilatieroosters in ramen of draai/kiepramen met een ventilatiestand. 
     
  • Bij mechanische ventilatie vindt de afvoer plaats via een continu draaiende elektrische ventilator. U ventileert dus goed als er continu frisse buitenlucht naar binnen kan en als verontreinigde lucht naar buiten kan. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie in een woning binnen twee jaar nog maar een rendement heeft van ongeveer 50 procent. Uw ventilatiesysteem moet daarom regelmatig worden nagekeken en worden schoongemaakt. U kunt hiervoor het beste een onderhoudscontract afsluiten. 

Contact

P. de Vries
Installatietechnieken BV

Polluxweg 13
Postbus 7540
8903 JM Leeuwarden

T 31 (0)58 288 0222
E info@pdevries.nl