Even voorstellen (deel 3 uit de serie): André de Vries

Ik werk bij sinds april 2015 bij P. de Vries Installatietechnieken als CAD/BIM modelleur. Ik zou eigenlijk voor een week of 2 ter overbrugging het team versterken, maar ik ben gebleven en kreeg een baan aangeboden.

Ik verzorg hoofdzakelijk het tekenwerk: van ontwerptekeningen tot uitvoeringstekeningen. Daarnaast maak ik leidingenberekeningen en doe ik indien nodig werkvoorbereiding. We werken hoofdzakelijk nog met Autocad maar BIM (Building Information Modelling) wordt ook steeds meer ingezet. Hiervoor maken we gebruik van het programma Revit. Waar je in Autocad voornamelijk plat (2D) tekent, krijg je in Revit een 3D model. Ter afwerking van de tekening (2D of 3D) werken we met Stabicad. Dit is een programma speciaal voor de installatietechniek waar we gebruik maken van een database met artikelen. Hierdoor kunnen we intelligentie aan de getekende onderdelen toekennen, zoals bijvoorbeeld materiaal, fabricaat, artikel en nummers. Zo maken we prefab(tekeningen)/zaaglijsten, materiaallijsten en schema’s.

Het geeft mij een trots gevoel als de dingen die je in teamverband hebt ontworpen en voorbereid, leiden tot een goed werkende installatie. Er zijn altijd (onvoorziene) dingen die je in de praktijk tegenkomt en die in overleg en samen moeten worden opgelost. Het doel is om aan het eind van de rit samen een goed project op te leveren. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, de goede werksfeer speelt hierbij ook een rol. Ik kan goed overweg met mijn collega’s op de afdeling waardoor het voelt als een soort van tweede familie.

Mijn gezin bestaat uit een vriendin en 2 dochters. Daarnaast voetbal ik in het 4e van vv Hardegarijp (op dit moment staat het op een wat lager pitje, maar ik wil het volgend seizoen weer oppakken). ’s Avonds kijken we graag een film of volgen we een serie via Netflix/HBO of gewoon op tv. Ik game ook graag.