Even voorstellen: Erik Jansen, werkvoorbereider W/E grote projecten

Mijn naam is Erik Jansen, 49 jaar oud. Ik woon in Leeuwarden samen met mijn vriendin Yvonne, haar 2 zoons en mijn zoon. Ik ben in 1990 gestart op de LTS-elektrotechniek en heb daarna de KMBO, MTS en vele cursussen afgerond. Mijn eerste baan was bij een klein installatiebedrijf. Na vier jaar ben ik overgestapt naar een groter installatiebedrijf waar ik 16 jaar heb gewerkt (van leerling monteur naar leidinggevend monteur). Hierna heb ik gewerkt in de windindustrie en de zonne-energie. Mijn vorige baan, bij RWE in de Eemshaven als werkvoorbereider, heb ik opgezegd omdat de reistijd naar Leeuwarden te lang was. P. de Vries Installatietechniek is een mooie volgende stap voor mij.

Mijn functie bij P. de Vries installatietechniek sluit goed aan op mijn werkervaring en gewenste nieuwe uitdaging. Ik heb in deze functie ook veel contact met monteurs, opdrachtgevers en leveranciers. Voor de uitvoering van mijn functie ben ik op kantoor en op de bouw en die afwisseling vind ik een pluspunt. Ik ben veel op de bouw omdat het belangrijk is om contact te hebben met de mensen op de werkvloer en om de voortgang te monitoren en eventuele problemen of vraagstukken op voorhand op te lossen.

P. de Vries Installatietechniek kende ik van naam en van alle auto’s die in Leeuwarden rondrijden, maar verder niet. Al bij het eerste oriënterende gesprek had ik gelijk een goed gevoel bij het bedrijf. Ik heb gesprekken gehad bij andere bedrijven, maar bij P. de Vries Installatietechniek kreeg ik het beste gevoel. En dat gevoel was juist. Er is aandacht voor persoonlijk contact, de lijnen zijn kort, je bent geen nummer en je wordt gezien. Ik heb fijne collega’s die altijd willen helpen, tijd vrijmaken, interesse tonen en alles is bespreekbaar. Dit heeft geleid tot een efficiënte en goede introductieperiode.

In mijn vrije tijd mag ik graag klussen (de meest uiteenlopende klussen pak ik op). Verder ben ik gek op voetbal. Ik voetbal zelf niet meer maar mijn zoon voetbalt bij Frisia 1883 en hier ga ik regelmatig kijken. We missen ook bijna geen wedstrijd van het eerste elftal van Frisia. Ook houden we van varen in ons eigen opgeknapte sloepje en gaan we graag kamperen (dit jaar voor de vierde keer naar Kroatië).