Even voorstellen: Jeroen van der Geest

Op 1 januari 2020 heeft Johan Meijer zijn functie als Algemeen Directeur overgedragen aan Jeroen van der Geest. Een goede reden om eens nader kennis te maken met Jeroen.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Jeroen: “Ik ben 46 jaar oud, geboren, getogen en nog steeds woonzaam in Leeuwarden. Ik ben getrouwd met Theodora en we hebben samen 2 mooie dochters.”

Van monteur naar directeur?
Jeroen: “Ik ben 23 jaar geleden gestart als vakantiewerker bij P. de Vries Installatietechnieken via mijn vader die bij de woningbouwvereniging werkte. Dit beviel goed en na de MTS ben ik gelijk aan de slag gegaan als monteur en vanuit deze functie na een paar jaar als servicemonteur (E-gebied). Omdat ik toen niet kon doorgroeien, maar mijzelf wel verder wilde ontwikkelen, heb ik in goed overleg met P.de Vries een baan aangenomen bij Kamstra Installaties te Buitenpost. Hier heb ik op kantoor ervaring opgedaan met projectadministratie en werkvoorbereiding. Na 2 jaar keerde ik terug en kon ik de ervaring die ik had opgedaan bij Kamstra in de praktijk brengen. Ik ben gestart in een duobaan. Ik heb op kantoor gezeten met als doel structuur aan te brengen in de projectadministratie en ik werkte als leidinggevend monteur. Daarna heb ik in verschillende functies (werkvoorbereider, calculator, projectleider) ervaring opgedaan. De laatste jaren heb ik gewerkt als hoofd projecten. Al deze ervaring en kennis neem ik mee in mijn nieuwe functie als algemeen directeur.”

“Ik heb altijd de ambitie gehad om door te groeien, verder te leren en mijzelf te ontwikkelen. Omdat Johan en Mathilde geen opvolgers hebben en deze functie vrij zou komen, was het voor mij altijd een doel om hier naartoe te werken. Ook vanuit Johan en Mathilde is er in het verleden een intentie aangegeven, vooral omdat ze graag de identiteit van het bedrijf willen borgen. Begin 2019 hebben ze mij de concrete vraag gesteld of ik deze functie zou willen overnemen van Johan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ze hebben mij altijd goed behandeld en het voelt als vertrouwd. Ik heb nooit de behoefte gehad om ergens anders heen te gaan en ik vind het een eer om deze functie te mogen invullen. Johan en Mathilde blijven een rol houden en ze blijven uiteraard aandeelhouder van P. de Vries Installatietechnieken BV.”

“De positieve reacties naar aanleiding van de bekendmaking van klanten, leveranciers en collega’s hebben mij erg goed gedaan. Het wordt mij gegund en dat is fijn. Ik vind het normaal om hard te werken en me in te zetten voor dit bedrijf. Dit wordt gezien en beloond.”

Wat ga je de komende periode oppakken?
Jeroen: “Het MT bestaat uit jonge, enthousiaste mensen die samen met mij de klus willen klaren en ook vol ideeën zitten. Dit zal zichtbaar zijn in onze acties en ook uitstralen naar buiten toe. P. de Vries is een leuk bedrijf waar je gezien wordt, waar je je kan ontwikkelen en waar je aan interessante projecten kan werken. Jonge mensen een kans geven op een loopbaan, net als ik zelf heb gehad en vele anderen. Ik wil daarnaast verder gaan met het aanscherpen van procedures en het verder structureren van werkprocessen. Ik wil het kantoorpand ook een kleine make-over geven…. hoe dat eruit gaat zien, is nog een verrassing.

“Wat blijft en wat je (gelukkig) niet kan veranderen is het DNA van P. de Vries. Het sociale karakter, de grote betrokkenheid bij het personeel. De goede service en kwaliteit die we leveren.”

“We hebben een volle portefeuille, prachtige opdrachtgevers en goede relaties met onze leveranciers. Dat willen we graag zo houden. Het zo goed mogelijk bedienen van onze klanten, samen meedenken aan oplossingen en open staan voor nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt. Dat blijft centraal staan.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?
Jeroen: “Mijn doelstelling is om – samen met het MT en alle medewerkers - de continuïteit en het succes van het bedrijf te waarborgen met een nieuwe, jonge en frisse blik!”