Even voorstellen: Michael van der Waal - leerling calculator

Mijn naam is Michael van der Waal, ik ben 24 jaar en woon in Leeuwarden. Ik werk sinds 1 juni 2021 bij P. de Vries Installatietechnieken BV als leerling calculator. Hiervoor heb ik gewerkt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in tijdelijke beveiligingssystemen. Bij dit bedrijf heb ik in april ook mijn studie eerste monteur afgerond (dit zou al eerder, maar door corona werd alles uitgesteld op school). Na deze opleiding wilde ik graag verder studeren en de opleiding Werkvoorbereider doen. Via een bericht op LinkedIn las ik dat het mogelijk was om die studie via P. de Vries Installatietechnieken BV te volgen en dat er daar veel mogelijkheden waren om je te ontwikkelen. Die kans heb ik gepakt omdat ik me ook wat meer wilde specialiseren in de woning- en utiliteitsbouw.

Het werk vind ik leuk omdat elk project anders is om te calculeren en het is belangrijk om beide partijen (de klant en P. de Vries) tevreden te houden qua kosten. Ook het uitzoeken van hoe de installatie er uiteindelijk in komt te zitten, vind ik elke keer een uitdaging. Soms is het wat uitzoekwerk om de installatie bij elkaar te zoeken omdat deze sector totaal anders is dan dat ik hiervoor heb gedaan. Uiteindelijk komt alles wel goed, mede dankzij een ervaren collega waar ik veel van leer. De studie die ik ga volgen is ook een pluspunt en geeft mij energie. Het is een fijn bedrijf om voor te werken, met leuke collega’s en een goede werksfeer.  

In mijn vrije tijd vind ik het leuk op bezig te zijn met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe 3d printers/cnc machines en lasersnijders. Verder mag ik ook graag kleine apparaten repareren. Tenslotte hou ik mij bezig met het programmeren van een raspberry-pi en arduino om leuke IoT projecten te maken.